17 Nisan 2015 Cuma

Tavşanlar Nasıl Beslenir ?

Tavşanlar kesinlikle su içer.Su hayatın temeli olduğu gibi tavşanlarında temelidir.Toplumda yaygın olarak bilinen ne yazık ki evlerimizde veyatavşan çiftliklerinde duyulan bir sözdür.Doğru değildir.Mutlaka evcil tavşanınızın yanında su kabı bulunmalıdır.Tavşanlar için özel su kapları olduğu gibi klasik kaselerde kullanılabilir.Su kabı şekli seçimi tercihe bağlı olsada bulundurulması zorunludur.
Ufak not: Tavşanlar su kaplarını devirip oynamayı çok severler. Bu yüzden su kutusunu sabitlemeniz, devrilemeyecek özel bir kap veya pet shoplarda sayılan özel su haznelerinden alınması gerekebilir. Ama asla susuz bırakılmamalıdır!
Bu yaşanmış bir olaydır.Tavsan.org dan kopyalıyorum

2-Yeşillikler Önemlidir

sirin-tavsanlar-yesillik-yer-tavsan-bakimi-tavsanlar.netTavşan beslemede altın kurallardan biri bolca yeşilliktir.Tavşan ırkları arasında beslenme miktarı veya aynı ırka ait farklı yaşlarda tavşanlar arasında beslenme miktarı farklılık gösterebilir.Ama değişmeyen bir şey varsa oda tavşanların yeşillikleri çok sevmeleridir.Tavşanların yabani hayatta düşünürseniz bolca yeşillik arasında yaşadıklarını ve doğal bir mutfakta yaşadıklarını tahmin edersiniz.
Tavşanların yaşam tarzın yeşillikler üzerinde kuruludur.Bu şirin canlılar tamamen otoburdur. Lahana, taze çimenler, havuç, turp, dereotu, marul salata, enginar ve karnıbahar yaprakları, brüksel lahanası, yeşil fasulye gibi iste uzatılabilir.Kısaca yeşil olan her şeyi yiyebilirler.
Havuç olayına gelirsek; tavşanlar havuç severler ve yerler ama abartılacak bugs-bunny-tavsan-bakimi-tavsanlar.netkadar değildir.Tavşan denilince aklınıza havuç gelmesinin en önemli nedeni bir çizgi film karakteri olan Bugs Bunny’dir.Bu çizgi fim karakterinin elinde havuç olması 90 ların ve 2000 lerin gençliği algısında tavşan = havuç algısına sebep olmuştur.
Dikkat tavşanlarda aşırı yeşillik ishal hastalığına sebebiyet verebilmektedir.Bu sebeple aşağıda belirtilecek kuru gıda takviyesi yapılmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder